Esej má byť na tému: Odkaz Ľudovíta Štúra dnešku

thumbnail

NAPÍSALI O NÁS

Matica slovenská vyhlasuje študentskú esejistickú súťaž o Ľ. Štúrovi. Matica slovenská vyhlasuje verejnú literárnu súťaž pre študentov vysokých škôl pri príležitosti Roka Ľudovíta Štúra 2015. Uzávierka súťaže je do 30. júla 2015. TASR o tom informoval jej vedecký tajomník Peter Cabadaj. Esej má byť na tému: Odkaz Ľudovíta Štúra dnešku.

Študenti môžu podľa Cabadaja esejisticky reflektovať nielen Štúrovu osobnosť, ale aj historické deje a osobnosti, ktoré vplývali na rozvoj národného života Slovákov. Súťaž je verejná, zúčastniť sa na nej môžu vysokoškoláci doma aj v zahraničí s pôvodnými, doteraz nepublikovanými rukopismi v slovenskom jazyku. Súťažné práce by mali mať rozsah maximálne troch normovaných rukopisných správ a do Matice slovenskej ich treba poslať v troch vyhotoveniach.

Literárna súťaž bude vyhlásená na oficiálnej webovej stránke Matice slovenskej, v týždenníku Slovenské národné noviny a ich prílohe pre mladú literatúru, umenie a spoločnosť Orol tatranský, v mesačníku Slovenské pohľady, magazíne Slovensko i v ďalších kultúrnych periodikách. Tri najlepšie texty budú okrem finančného ocenenia publikované v revue Orol tatranský. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční počas vyvrcholenia celonárodných osláv 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra, ktoré sa budú konať v jeho rodnej obci Uhrovec koncom mája. Správa je súčasťou celoročného cyklu informácií TASR o živote a diele Ľudovíta Štúra pod názvom Génius národa a Európy.

 [teraz.sk; 25/02/2015; TASR ]

http://www.teraz.sk/import/matica-slovenska-sutaz-esej-stur-ludovi/122253-clanok.html



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.