Falošná ochrana slovenskej prírody

thumbnail

Rudolf HULIAK: Cudzie mocnosti zisťujú zásoby nerastných surovín. „Progresívne Slovensko v rámci svojho liberalizmu začalo byť až špinavo fašistické. Akýkoľvek iný názor je neprijateľný. Akékoľvek iné konanie je neprijateľné. Ak neslúžite zahraničiu, tiež ste neprijateľní, nedaj Boh, ak by ste podľa nich boli národne mysliaci, proslovenskí, hneď ste nacionalisti a šovinisti,“ povedal Rudolf Huliak, predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie na sociálnej sieti Youtube v Diskusii na palete. Poslanec Huliak a kandidát na ministra, ktorého prezidentka odmietla vymenovať, ďalej uviedol: „Väčšina enviro, ale i ostatných mimovládnych organizácií, s ktorými je spojená aj pani prezidentka, je financovaných zo zahraničia. Sú to doslova agenti zahraničných mocností, ktorí tu mapujú napríklad vodné zdroje, surovinovú základňu a ktorí pod rúškom ochrany prírody vyvíjajú aktivity, ktoré s krajinotvorbou nemajú nič spoločné, bez toho, aby o nej vôbec niečo vedeli.“

  • NEKRITIZOVATEĽNÍ

Podľa Rudolfa Huliaka Progresívne Slovensko reprezentuje sily, cenzurujúce názory, ktoré nie sú v súlade s ich ideológiou. Cieľom takejto kampane sa stal aj on sám, keďže ostrou kritikou niektorých environmentálnych mimovládok „pichol do osieho hniezda“. Upozornil, že tieto organizácie pod falošnou ochranárskou vlajkou a v záujme cudzích mocností v skutočnosti zisťujú zásoby nerastných surovín, vodných zdrojov a ďalšie prírodné bohatstvo našej krajiny a zároveň vysávajú štátne finančné zdroje z envirorezortu.

Mali by pomáhať tam, kde neexistuje pomoc štátu a zároveň tvoriť priestor pre ľudí, ktorí chcú svojou prácou meniť našu spoločnosť na lepšiu. Niektoré mimovládky sú tu však zjavne preto, aby spoločnosť rozkladali. Aby získali vládnu moc. Drvivá väčšina mimovládok sa, našťastie, korešpondujúc s ich pravým poslaním venuje nie politike a téme moc, ale biednym, odkázaným, starým a opusteným ľuďom, zvieratám v útulkoch a všetkému, čo nestíha zachraňovať klasická charita ani štát.

  • DRAXLER ‒ BIHÁRIOVÁ

„Politické“ mimovládne organizácie žijú predovšetkým zo štedrej podpory zahraničných subjektov, nie z asignačnej dane dvoch percent. Zaujímavé zistenie je, že štátny rozpočet Slovenska je v objeme financií pre mimovládky až na siedmom mieste. K téme sa nedávno vyjadril aj exminister Juraj Draxler. Urobil tak v reakcii na vystúpenie poslankyne Ireny Biháriovej z PS. Progresívna poslankyňa doslova prskala na vládu za to, že si dovolila hovoriť o vyvážení prostredia neziskových organizácií. „Všetky mimovládky sú politické!“‒ „Táto veta Ireny Biháriovej, typickej predstaviteľky mimovládkarskej kaviarne, dokonale odhaľuje mentálny svet týchto ľudí,“ konštatuje Draxler. „Oni to totiž naozaj inak nevedia. A mimovládkarská kaviarenská spoločnosť si nevie predstaviť občianske združenia, ako si len robia svoju prácu. Nie, podľa nich všetko musí byť sprevádzané nejakou politizujúcou rétorikou. Nemôžete sa len venovať ochrane vtáctva či zachovávaniu regionálnych remeselných zručností, musíte sa aspoň používanou terminológiou hlásiť k niečomu ‚správnemu‘, progresívnemu, prozápadnému (aspoň v ich hlavách) a podobne,“ píše vo svojom statuse exminister.

Po voľbách líder víťazného Smeru ‒ SSD Robert Fico vyhlásil, že éra, keď v krajine vládli mimovládky, sa skončila. Riešiť by to chcel predložením takzvaného amerického zákona. „Je to veľmi jednoduché. Ten zákon hovorí, že pokiaľ pôsobia mimovládne organizácie na území Slovenskej republiky a sú financované zo zahraničia, musia mať označenie zahraničný agent,“ vysvetlil. Premiér dôrazne chce veľmi jasne odlíšiť mimovládne organizácie, ktoré robia čistú politiku s jediným cieľom poškodiť vládu.

  • PREZIDENTKA

Prezidentku podľa jej vlastných slov „mrzí“ rozlišovanie neziskových organizácií na lepšie alebo horšie. (To však robí iba PS a mainstream, inak sa jasne hovorí o politizujúcich a spoločensky prospešných.) „Mám ale obavu v tom, že štát nebude schopný zabezpečiť taký náhradný mechanizmus, ktorý naozaj vykryje všetky organizácie, ktoré benefitovali z asignácie dvoch percent fyzických osôb,“ vyhlásila Zuzana Čaputová. „Toto bude strašná voľba a táto voľba je strašný omyl, povedal o návrhu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas ‒ SD) oklieštiť financovanie mimovládneho sektora podpredseda Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie Marcel Zajac, vymenovaný ešte predchádzajúcou vládou.

Predseda parlamentu podporil názor ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas ‒ SD), že mu nie vždy prekážajú mimovládne organizácie. Treba podľa neho nájsť spôsob, ako umožniť pôsobiť napríklad v školách tým, ktoré pomáhajú pedagogickým či nepedagogickým zamestnancom škôl. „Pôsobenie týchto organizácií (mimovládnych, pozn. red. SNN) je potrebné regulovať tak, že tieto budú zákonom donútené používať pri svojom pôsobení označenie napríklad ‚pozor – zahraničný agent!‘. V prípade, že nebudú túto povinnosť rešpektovať, budú nekompromisne postavené mimo zákona,“ navrhla dnes koaličná SNS už v apríli tohto roka.

Ivan BROŽÍK – Foto: internet



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.