Rusofóbovia tu poletujú ako holubičky

thumbnail

KOMENTÁR Ivana BROŽÍKA

Toľko náhod by nedal dohromady ani dobre platený scenárista najstupídnejších seriálov a telenoviel vysielaných v našich komerčných televíziách. Trištvrte roka vopred plánované vojenské cvičenia Ruskej federácie (na známom vyhľadávači si poľahky možno overiť, kedy boli informácie publikované), vyhrotenie provokačných vyhlásení Ukrajiny na adresu Ruska, špionážne lety USA a NATO, ktoré sa zintenzívňujú už dva roky nad Čiernym morom a nad Baltským a Severným morom, dislokovanie amerických bombardérov v Nórsku vlani na jeseň, týždeň čo týždeň prechod niekoľkých konvojov NATO cez územie Slovenska k východnej hranici a do toho výberové konanie na dodávateľa technológie na rekonštrukciu a rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany. A nezabudnime ani na jedno z prvých vyhlásení novozvoleného prezidenta USA na tému zahraničná politika, ktoré znelo „Putin je zabijak“. A zrazu tu máme sedem rokov starú nešťastnú náhodu v súkromnom muničnom sklade, patriacom podivnému cudzincovi na Morave. Deň pred vyhlásením škandalóznych akože „faktov“ rokuje americká veľvyslankyňa s prezidentkou Slovenska v sídle hlavy štátu. To je iba taká čerešnička na torte. To fakt smrdí ako skládka odpadu v horúcom lete.

Minister vnútra Českej republiky síce čosi vyhlasuje o nejakom náhodnom výbuchu, ktorý nemal nastať na Morave, ale až v Bulharsku, ale široko rozkročení komentátori komerčných spravodajstiev zanovito kvákajú o „bezprecedentnom teroristickom útoku Ruska na Českú republiku“. Splietajú dohromady NATO a Európsku úniu, akoby to bola jedna inštitúcia, žiadajú to a tamto. Ľudia, ktorí si v živote neprečítali jediného klasika ruskej literatúry, ľudia, ktorí nepoznajú azbuku, hlupáci, ktorí nepoznajú ani len štruktúru štátnych inštitúcií Ruskej federácie a jediné ruské meno, ktoré naopak omieľajú nonstop, je Putin. O členení Ozbrojených síl Ruskej federácie nevedia tak isto nič, o ich zbraňovej vybavenosti tiež, ale vyjadrujú sa ako stratégovia riadiaci už začatú vojnu medzi Ukrajinou a Ruskom. Títo blázni si fakt myslia, že ak raz nastane, bude to „iba“ vojna medzi Ukrajinou a Ruskom „kdesi“ na Donbase.

Čo tak zaoberať sa tým, že podobné rozhovory, ako mala americká veľvyslankyňa v Bratislave s našou prezidentkou, sa krátko pred vypuknutím vrbětickej hystérie udiali aj v Česku. Čo tak všimnúť si, použime veľmi jemný eufemizmus, „nátlak“ na českých politikov, aby vyšli s vrbětickou históriou na svetlo božie, inak „sa to dostane cez víkend do médií“. Nie, to si naši rusofóbni hlupáci ani len nevšimnú, v horšom prípade odmietajú všimnúť. „Je suis idiot,“ znie heslo týchto dní.

Niekto sa dobre stará o podkurovanie davovej hystérie na sociálnych sieťach, samozrejme, tej najprimitívnejšej, pôsobiacej dokonale na druhú signálnu sústavu, ktorá sa formuje na základoch podmienených reflexov a dynamických stereotypov. Nejde teda o konanie na základe skúseností, vedomostí, poznatkov, overených informácií. Rozkročení blbečkovia v spravodajských reláciách nakladajú Moskve, ako vládzu. Asi sú za to aj príplatky. A nositelia Nobelových cien na sociálnych sieťach žiadajú Putina „prefackať“. Mali by sa fackať pred zrkadlom od rána do večera, aby sa im aspoň dočasne prekrvil propagandou nedokysličovaný mozog. Nevedia si ani len predstaviť, čo by pre Slovensko znamenalo aktívne prihlásenie ku konfliktu na našej východnej hranici.

Ešteže majú s týmto druhom prozápadného antiruského liberálneho idiotizmu doslova „božiu“ trpezlivosť práve v tom Rusku. Z úrovne europoslaneckých lavíc sa ozývajú našinci s fantazmagóriami o tom, že „Rusi vyvolali druhú svetovú vojnu“. To už je, mimochodom, ani nie na odobratie mandátu europoslanca, ale priam na jeho hospitalizáciu a liečenie v špecializovanom zariadení. Ale ako sa zdá, trpezlivosť dochádza už aj v Kremli. Ruský prezident V. Putin sa nechal pred poslancami ruského parlamentu počuť, že Moskva stanoví „červenú čiaru“ od prípadu k prípadu vo vzťahoch s ostatnými krajinami, a dodal, že osoby zodpovedné za provokácie, ktoré ohrozujú bezpečnostné záujmy Ruska, „to budú ľutovať, tak ako už dávno neľutovali“. Obviňovanie Ruska bez dôkazov sa podľa neho stalo v mnohých krajinách športom. „Nechceme spáliť mosty, ale ak niekto vníma naše dobré úmysly ako ľahostajnosť alebo slabosť a má v úmysle vyhodiť do povetria tieto mosty, mal by vedieť, že ruská reakcia bude asymetrická, rýchla a tvrdá,“ zdôraznil.

Kopni si do svojho premiéra, kopni si do svojho prezidenta, kopni si do Putina. A najmä vždy drž v ruke mávadlo tej správnej farby. Teraz sa nosí prúžkované s hviezdičkami.



2 Komentárov

  • Dušan Vajda

    Pán Brožík, nič si z komentára pána Igiho nerobte, veď on sa pod tie bludy, ktoré napísal, nedokázal ani podpísať. Ani sa nemohol, veď to aj tak nebolo z jeho hlavy!
    Prajem Vám veľa zdravia a vytrvalosti v boji s bludmi. Pozdravuje Vás Dušan Vajda.

  • Igi

    Pán Brožík najprv si utrite svoje okuliare aby ste videli pravdu o Rusku. Putin bol je a bude potomok stalinsko- brežnevovského systému vnímania sveta. Ak to neviete bol školeným agentom tajnen služby KGB a to hovorí za všetko. Jeho pracovnou metódou je lož, zatajovanie a zahmlievanie, čo je mimochodom štátnou doktrínou už najmenej 105 rokov. To, že Putin a súčasné Rusko je skrytá diktatúra, dnes okrem vás a vám podobných zaslepencov nepochybuje už nikto. Stačí len pozorne sledovať čosa deje v tejto krajine kde všetko je ináč ako sa oficiálne prezentuje, a je "vsjo jasno za čem bukvy?". Pán Brožík neberiem vám váš názor myslite a hovorte si čo chcete, len to nevydávajte za pravdu, ale za svoj názor pretože to ani nič iné nie je.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.