Hejková si v stredu prevezme vyznamenanie z rúk ministra Lajčáka

NATÁLIA HEJKOVÁ Foto: TASR/AP

Bratislava 16. júna (TASR) - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák v stredu 18. júna odovzdá basketbalovej trénerke Natálii Hejkovej Zlatú plaketu za mimoriadny športový prínos a vynikajúcu prezentáciu Slovenska v zahraničí.

Hejková bola hráčkou Slávie VŠ Praha a TJ SCP Ružomberok, po ukončení aktívnej kariéry pôsobila 16 rokov ako trénerka v Ružomberku - s týmto tímom sa stala desaťnásobnou majsterkou Slovenska a dvojnásobnou víťazkou Európskej basketbalovej ligy. Ako asistentka hlavného trénera získala so slovenskou reprezentáciou striebornú medailu na ME v roku 1997. Niekoľkokrát sa stala trénerkou roka SR, v roku 1998 bola ocenená prezidentom SR a bol jej udelený Rad Ľudovíta Štúra III. triedy. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.