V semifinále Final Four nastúpia Slováci proti Turecku

Slovenská volejbalová reprezentácia Foto: TASR/Milan Kapusta

Bratislava 16. júna (TASR) - Slovenskí volejbalisti sa v semifinále záverečného turnaja Final Four 3. skupiny Svetovej ligy stretnú s Tureckom. Túto infomáciu v pondelok prinieslo vedenie Svetovej volejbalovej federácie. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Čína a Kuba. Záverečný turnaj sa uskutoční od 28. do 29. júna v Burse, kde Slováci v roku 2008 premiérovo vyhrali Európsku ligu. Informuje web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Súboj bude o to pikantnejší, že trénerom Turkov je bývalý kormidelník slovenskej reprezentácie Emanuele Zanini. Slováci obsadili po dvoch turnajoch G-skupiny v Portoriku a uplynulý víkend doma v košickej Steel aréne druhé miesto so ziskom 11 bodov. Víťazom skupiny sa stala Čína. Turci obsadili v F-skupiny druhé miesto so ziskom 13 bodov. Víťazom F-skupiny sa stali Kubánci, ktorí nazbierali 15 bodov. O tom, že sa Slováci stretnú s Tureckom rozhodol systém nasadenia finálového turnaja. Turci ako organizátori dostali prvé miesto a ďalšie poradie utvorili tímy podľa získaných bodov. Slováci ich z finalistov získali v skupine najmenej, boli nasadení zo štvrtej pozície a stretnú sa s prvým Tureckom.

Po košickom turnaji dostali Slováci krátke voľno a opäť sa stretnú v utorok večer v Púchove, kde budú od stredy rána pokračovať v príprave. S tímom sa už nebude ďalej pripravovať nahrávač Martin Repák. "Do prípravy sa zapojí nahrávač Filip Palgut a vráti sa aj blokár Michal Červeň," povedal pre svf.sk tréner Slovákov Flavio Gulinelli.

Slováci sa vo svojej premiérovej účasti vo Svetovej lige postarali o veľký úspech a môžu zabojovať o celkové prvenstvo, ktoré dáva možnosť na budúci rok postúpiť do 2. skupiny. V Steel aréne bodovali Slováci v každom zápase, keď najskôr zdolali Španielsko 3:1, Čínu 3:0 a na záver prehrali so Španielskom 2:3. Postup si vybojovali už po sobotňajšom zápase s Čínou, v nedeľu napriek bojovnosti prehrali nielen so súperom, ale najmä s únavou.

V príprave na Final Four sa pravdepodobne stretnú slovenskí volejbalisti opäť s Čínou. Ázijci logicky necestovali naspäť domov a rozložili svoj tréningový stav v Liptovskom Jáne, kde majú v hoteli Alexandra Welness Hotel ideálne podmienky na prípravu. Termín a miesto prípadného vzájomného zápasu ešte nie je známe.

Final Four v Turecku, Bursa:

28. júna:

Čína - Kuba (13:00 SELČ)

Turecko - Slovensko (16:00 SELČ)

29. júna:

o 3. miesto (13:00 SELČ)

finále (16:00 SELČ)

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.