SLOVO O SLOVENSKU, 2012_27


emil semancoEmil SEMANCO

„Mám devätnásť rokov a doteraz som mala iba piatich partnerov. Ten, s ktorým som sa zblížila včera, je z nich najlepší a cítim, že by nám to mohlo spolu fungovať.“ Takto oznámila svetu svoju najnovšiu sexuálnu skúsenosť urastená, plavovlasá protagonistka reality šou, ktorú nakrútila istá slovenská komerčná televízia kdesi v oceánskom tropickom ostrovnom raji.

Pikantné priznanie zaznelo v reklamnom odkaze, ktorý som registroval mimovoľne krátiac si dlhú chvíľu televíznej nudy prepínaním kanálov. A narazil som na túto žumpu, duchovnú a duševnú plytčinu, kde viac ako režisér a scenár pracovali pudy, infantilnosť a očividne aj čerstvý slečnin zážitok s posteľovým atlétom. Zrejme rovnako by mohli v palmových kulisách pri zapadajúcom slniečku a tmavnúcom morskom horizonte rozjímať aj ďalší angažovaní, podobne vyvinutí a živočíšnosťou obdarení aktéri tejto karibskej kámasútry. Televízni kreatívci ju namixovali zohľadňujúc vyslovene len hormonálnu stránku ľudskej prirodzenosti. Mám však podozrenie, že s touto výbavou, pohnútkami, feromónovým komunikatívnym pôsobením a rovnako éterickými hodnotami ráta aj dramaturgia iných slovenských televíznych projektov a najmä seriálov. Rozum a iné, vyššie city, necháva bokom. Hovorím o podozrení, lebo konkrétny dôkaz nemám, keďže túto produkciu nesledujem.

Aj keď je v poslednom čase na obrazovke hodnôt a kultúry ako šafranu – a počas leta reprízový režim – predsa som celkom nezanevrel a v istom čase sedím pred ňou ako prikovaný. Vtedy, keď sa na nej odvíja sága Sagan. Básnický obraz vymysleli francúzski žurnalisti, ktorí o tomto Žilinčanovi píšu teraz ódy. Slovenský športový diamant. Hrdina 99. seriálu Tour de France – najznámejších cyklistických pretekov sveta. Urastený, vitálny, nekonvenčný. Len o niečo starší ako hentá blondínka z kupleraja. Rovesník svalovcov okolo nej. Vybrúsený však inými hodnotami aj s inými métami...

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.