Zachráňme Gorily!, SNN 2012_1


POZNÁMKA
Ivan BROŽÍK

Ivan Brožík

Z našej slovenskej hmly sa  vynárajú nefilmové gorily, verejne tajné spisy o mocenskej svojvôli a korupcii na našom politickom Olympe. Zachráňme slovenské gorily, tajný spis Gorila a Gorila1. Zachráňme ich v mene záchrany našej demokracie. Lebo sa opäť kamsi stratia ako po roku 2005 a 2006.  Redakcia Slovenských národných novín získala dokument, ktorý sa v mnohom odlišuje od internetom a niektorými médiami prezentovanej verzie.

Nedá sa ani len pochybovať o tom, že aj „fakty“, ktoré dostáva v súčasnosti verejnosť o tajných spisoch a ich obsahu, sú zaplatené či kúpené. Dokument s názvom Gorila a Gorila1, na základe ktorého vyslovujeme naše podozrenia, obsahuje krstné mená a priezviská, rodné čísla, dátumy, hodiny a minúty, evidenčné čísla pošty medzi zamestnancom Slovenskej informačnej služby (SIS) a jej vedením, ako aj evidenčné čísla pošty medzi SIS a Prezídiom policajného zboru Slovenskej republiky. A obsahuje aj záznamy o kontaktoch SIS s novinármi! Možno ešte vhodnejšie vyjadrené – o kontaktoch novinárov so SIS. Zachráňme tieto Gorily, pretože už nie raz záhadne „odložené“ spisy nastavujú rovné zrkadlo niektorým politikom, biznismanom a niektorým médiám. Spoločné majú jedno – parazitovanie na demokratizácii spoločnosti, morálne parazitovanie, ale najmä parazitovanie egoisticky ekonomické.
SIS  v spolupráci s orgánmi činnými v trestnom konaní robila, čo mohla a smela. Iba to, čo  bolo dovolené finačno-politicko-mediálnou camorrou. A žiaľ, neraz museli výsledky svojej práce na pokyn „zhora“ mediálne masírovaní vybranými médiami odložiť na „lepšie časy“. Zúfalou predohrou Gorilám bola aféra „skupinka“. V nej nedobrovoľne združení, naopak čestní novinári upozorňovali vtedajšieho predsedu vlády Mikuláša Dzurindu na to, že vrcholovou politikou otriasa korupcia a že smeruje aj do Dzurindovej straníckej centrály. Dnes už nie je ani úsmevné spomenúť si na nedávnu kampaň, ktorú SME spustilo proti denníku Pravda. Roberta Kaliňáka a jeho „bejby“ v denníku držali na svojej titulke tak dlho, ako sa dalo. A moralizovali, ako im to tvorivý pseudointelekt len umožnil. Kauza Gorila lieta internetom a médiami v rôznych podobách už niekoľko týždňov. Iba na stránkach SME sa niektorí ich autori akosi „zabudli“ zmieniť o tom, aké nadštandardné vzťahy majú s prostredím SIS. Za socializmu sa taká činnosť volala konfidentstvo. Gorila totiž zarevala aj o tom. Citujme: „R. hovorí, že mu novinárka (jej meno, ako aj meno jej redakčného kolegu, ktoré figuruje v spise Gorila, máme v redakcii) zo SME hovorila: „Jano, ak máš niečo na SIS, ja to uverejním hneď.“ V. hovorí R., aby to novinárke pustil.“ Aby čitateľ pochopil, treba doplniť, že SIS sledovala akciou Gorila protizákonné konanie aj vlastných zamestnancov, ale aj politikov, a to najmä v oblasti korupcie. Preto bolo želateľné, aby médiá diskreditovali takto pozornú SIS. Len pre informáciu – ešte jeden citát z Gorily: „... za rok 2005 Ing. J. R. riešil pre Z. V. celkovo 11 rôznych operatívnych šetrení a tzv. realizákov. Získané poznatky následne finančná skupina P. využíva na ovplyvňovanie vo svoj prospech pri privatizácii štátneho majetku (napr. letiská, Cargo) a pri získavaní významných štátnych zákaziek, hlavne v oblasti energetiky a zdravotníctva. Základné skutočnosti k nelegálnej činnosti Ing. J. R. boli následne opísané v spravodajskej informácii č. p. 63/956-V-689-5/2006-S z 24. 1. 2006, ktorá z taktických dôvodov nebola odstúpená mimo SIS.“
SNN pripravujú niekoľkodielny seriál, v ktorom čitateľovi ponúkneme pôvodné, necenzurované a nemanipulované fakty z rozsiahlych  spisov Gorila.

Foto: ipolitika.sk



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.