NAPÍSALI O NÁS - Odbor slovanskej vzájomnosti

thumbnail

Bratislava 25. septembra (TASR) - Nový záujmový odbor Matice slovenskej - Odbor slovanskej vzájomnosti - sa bude prioritne venovať realizácii projektu pod názvom Spájať kultúrou Plávajúcimi galériami západoeurópske a východoeurópske aquatóriá vodnými cestami. Nový odbor plánuje takisto založiť nový národný poklad.

Ako uviedol Andrej Mitaľ z Matice slovenskej, prvým vkladom do tohto národného pokladu MS bude kolekcia malieb Adolfa Bencu. "Svoje úlohy bude nový záujmový odbor MS plniť so zreteľom na upevňovanie slovenského vlastenectva," informoval Mitaľ. Pod záštitou Matice slovenskej chce spájať a organizovať tvorcov i priaznivcov slovenskej kultúry a umenia. "Budeme rozvíjať styky s európskymi a svetovými organizáciami pre otázky kultúry, národnej identity, duchovného života a ochrany všeľudských hodnôt," uviedol Mitaľ.

Nový záujmový odbor Matice slovenskej bude mať sídlo v Bratislave. Ustanovujúce Valné zhromaždenie, ktoré sa konalo 5. septembra 2014, zvolilo za jeho predsedu Karola Géciho.

Zdroj: www.teraz.sk, 25.9.2014



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.