Novoročný trojkráľový koncert

thumbnail

Zlatá bula kráľa Svätopluka v Nových Zámkoch. Františkánsky kostol v Nových Zámkoch sa 6. januára na sviatok Troch kráľov naplnil do posledného miesta. Na Novoročnom trojkráľovom koncerte tu vystúpili hudobné telesá a folklórne skupiny z Nových Zámkov a okolia, ktoré do programu pozval domáci súbor Zlatý levík pôsobiaci pri tunajšej ZUŠ.

Ako nám povedal programový vedúci koncertu, pedagóg ZUŠ v Nových Zámkoch PhDr. Ladislav Dráfi, novozámocký Zlatý levík zakaždým pozýva do svojho programu rôzne súbory z viacerých regiónov nášho Slovenska. Aj tentoraz  sa na ňom predstavilo vyše  šesťdesiat účinkujúcich. Popri členoch Zlatého levíka i Komorný súbor pri ZUŠ Nové Zámky, Vokálny spevokol Enthea, Folklórny súbor Mlynček z Kolárova a speváčka Mirka Kozárová.
Malí koledníci zo Zlatého levíka zavinšovali všetkým ľuďom dobrej vôle touto koledou:  Vinšujeme vám Nový rok, požehnania na každý krok./ Do práce zdravíčka a na stôl chlebíčka./ Do duše milosti, do srdca radosti./ Pokoj nech s vami prebýva a láska s vami nech spočíva./ Vinšujeme vám Nový rok, aby ste mali šťastný krok./ Doma lásku, svornosť a všetkého hojnosť.  

Všetci vzdali hold novonarodenému malému Ježiskovi a tešili sa, že je tu medzi nami, čo vyjadrili spoločnou piesňou Tichá noc. Na záver koncertu ich čakalo milé prekvapenie:  najaktívnejšie súbory si z rúk riaditeľky Domu MS v Šuranoch Mgr. M. Kozárovej prevzali certifikát ‒ Zlatú bulu kráľa Svätopluka za aktívne účinkovanie aj na podujatiach v Šuranoch.

Text a foto: Dr. Helena RUSNÁKOVÁ

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.