Pohostinstvá v bratislavskom Lamači budú otvorené dlhšie

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Tomáš Halász

Bratislava 28. decembra (TASR) – Bary, kaviarne a reštaurácie v bratislavskom Lamači budú od nového roku otvorené dlhšie. Na základe nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré na decembrovom zastupiteľstve schválili poslanci mestskej časti, môžu mať pohostinstvá s výnimkou nedele otvorené aj po 22.00 h.

Text schváleného VZN o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb zverejnila mestská časť na svojom webe. "V pondelok až štvrtok môžu byť bary, kaviarne a reštaurácie otvorené od 06.00 h do 23.00 h. V piatok a sobotu od 06.00 h do 24.00 h. V nedeľu od 06.00 h do 22.00 h."

Predlžuje sa aj možnosť prevádzky letných terás. Tie môžu byť otvorené od 09.00 až do 23.00 h. Osobitá prevádzka platí pre Silvester a počas prvého septembrového víkendu v rámci najväčšej spoločenskej udalosti v mestskej časti - Rozálskych hodov. Počas osláv príchodu nového roku budú kaviarne, reštaurácie a bary otvorené od 06.00 h (31.12.) až do 22.00 h (1.1.). Počas Rozálskych hodov môžu byť otvorené v piatok a sobotu až do 04.00 h nasledujúceho dňa.

Podľa vyjadrení poslancov Lamača chce mestská časť novým VZN vyjsť v ústrety podnikateľom a zároveň prispieť k tomu, aby Lamač "neumieral" s príchodom večera. "Nemá napríklad význam, aby sme počas letných horúčav, keď začína vonku byť príjemne v podstate až po desiatej večer, nútili bary a reštaurácie zatvárať terasy už o desiatej večer," komentoval jednu z úprav poslanec Lukáš Baňacký. On i ďalší zároveň však zdôraznili, že ústretovosť očakávajú aj od samotných prevádzkovateľov. "Verím, že aj oni budú pamätať na to, že v okolí sú ľudia, ktorí si potrebujú oddýchnuť a vyspať sa," uviedol poslanec Pavol Čech. "Ak sa vyskytnú problémy, ktoré bude potrebné riešiť, znovu sa k téme prevádzkovej doby vrátime," ubezpečil poslanec Radoslav Olekšák.

Nové VZN vystupuje do platnosti 1. januára 2016.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.