Typických obedových menučkárov vo výbere jedál ovplyvňuje počasie

Foto: DajmeJedlo.sk

Bratisalva 6. júla (OTS) - V jedálničku obedových menučkárov, ktorí pravidelne využívajú donáškovú službu jedál, dominuje kuracie mäso na tisíc spôsobov, cestoviny a pizza. Služby donášky pritom podľa portálu DajmeJedlo.sk zákazníci využívajú najmä v zamračenom, daždivom či chladnejšom počasí.

„Napriek tomu, že dopyt po zdravých, predovšetkým bezmäsitých a exotických jedlách neustále rastie, najviac vyhľadávanými obedmi vo veľkých mestách sú naďalej klasické pokrmy z kuracieho mäsa. Druhé v poradí obľúbenosti sú cestoviny a tretie miesto obsadila tradičná pizza. Tá jednoznačne dominuje najmä v menších mestách“, hovorí Marcel Milo, marketingový manažér portálu donáškovej služby DajmeJedlo.sk, ktorá rozváža jedlo z 350 reštaurácií na Slovensku.

Rast objednávok podľa portálu DajmeJedlo.sk spoľahlivo ovplyvňuje počasie. „Kombinácia chlad a dážď sú motiváciou k objednávke jedla cez internet a donášku. Počas obeda sa totiž väčšine ľudí nechce v zlom počasí vyjsť von z kancelárie, dokonca ani po jedlo. Zákazníci majú vtedy aj väčšiu trpezlivosť na jedlo počkať,“ pokračuje Marcel Milo, marketingový manažér DajmeJedlo.sk.

Rozdiely v objednávaní jedál počas obeda sú aj medzi preferenciami jednotlivcov a kolektívu. ,,Kým jednotlivci pri výbere obeda siahajú k tradičným „menučkám“ pozostávajúcich z polievky a hlavného jedla, firemní zákazníci v hromadných objednávkach uprednostňujú stálu ponuku reštaurácii ako sú napríklad burgárne, sushi bary či steak housy,“ uzatvára Marcel Milo.

Donáška jedál z reštaurácií v špičke dňa – teda počas obeda, trvá okolo 75 minút. Večer zákazníci dostanú objednávku na stôl rýchlejšie - v priemere do 60 minút. DajmeJedlo.sk patrí k najrýchlejším donáškam jedla z reštaurácií aj vďaka vlastnej sieti kuriérov.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.