Lákavé ponuky divadelníkov a folkloristov

thumbnail

Komárňanský Dramaťák jubiluje a spolu s Rebelmi hľadá posily. Dramatický krúžok Gymnázia Ľ. J. Šuleka v Komárne, známejší pod pomenovaním Dramaťák, si v týchto dňoch pripomína desiate výročie založenia. Pri tejto príležitosti komárňanskí divadelníci vydali publikáciu 10 rokov medzi vami a na 13. septembra pripravili spomienkové  podujatie na svojej materskej scéne v Dome Matice slovenskej.

V ten deň priblížia všetky dôležité medzníky a etapy, kde sa Dramaťák zapísal do života a diania v meste. Riaditeľ D MS Jozef Černek ako hostiteľ prevedie záujemcov a návštevníkov spomienkami na najväčšie projekty, na ktorých sa zúčastnila bezmála stovka protagonistov krúžkov. Popri stovkách fotografií, kde sa nájdu mnohí súčasníci z Komárna a okolia, si spolu s Junior clubom a so speváčkami z Dramaťáku  zaspomínajú na časy Obžinkov, Romea a Júlie, stretnú sa s Titániou, Pukom, skladbami z muzikálu Skrotenie a chýbať nebude ani Snehulienka, Temná Kráľovná a ani jej Zrkadlo.

NOVÉ TALENTY

Azda aj toto podujatie, jubileum krúžku, jeho renomé a úspešná reprezentácia doma aj v zahraničí bude podnetom na to, aby sa do jeho radov prihlásili noví adepti. Dramaťák totiž pripravuje na najbližšiu sezónu nové projekty a hľadajú posily. Konkurz tých, čo chcú vystúpiť na dosky, čo znamenajú svet, a majú viac ako dvanásť rokov, sa uskutoční 20. septembra v Dome Matice slovenskej v Komárne. Krátky životopis a fotografiu treba poslať na email: castingkomarno@gmail.com. Viac o konkurze nájdete na stránkach www.dramatak.sk .

■  REBELI VOLAJÚ

Posily budú v ten istý deň hľadať aj do tanečnej a hudobnej zložky v známom súbore Slovenskí rebeli, ktorí pripravujú svoj program z bohatých slovenských tradícií  a mnohými vystúpeniami najmä v zahraničí dokazujú, že folklór vie byť oveľa viac zábavnejší, ako si niekto myslí. Ak radi cestujete, odvážne prijímate výzvy, viete riadne „zamakať“, máte viac ako sedem rokov a ďalšie predpoklady (hudobný sluch, rytmus a hráte dokonca na nejakom nástroji), skúste to so Slovenskými rebelmi. Viac o konkurze nájdete na stránkach www.rebeli.sk.

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.