Hlavným námestím v Bratislave sa dnes nesie vôňa rôznych špecialít

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 9. augusta (TASR) - Bratislavským Hlavným námestím sa dne nesie vôňa mäsových či rybacích špecialít, grilovanej zeleniny, ale aj múčnikov, zákuskov a čokolády. Pripravili ich kuchárski a cukrárski majstri z celého Slovenska na už 7. ročníku Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov.

"Podujatie sa začalo o 11.00 h tradičným slávnostným pochodom kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy," informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu. Súčasťou podujatia budú okrem prípravy gastronomických špecialít aj ukážky dekorovania a prestierania, takisto prezentácia špeciálneho cesnaku bez typického zápachu či ovocných džúsov s dužinou.

Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS. K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.