Matiční ochotnícki divadelníci excelovali v Liptovskom Jáne

thumbnail

Zemianske prekáračky na Svätojánskych dňoch

Členovia Matičnej divadelnej ochotníckej scény (MADOS) v Liptovskom Mikuláši nezaháľajú ani v lete. Práve v tomto období na nich čaká najviac vystúpení. Už roky účinkujú na dedinských oslavách a na rôznych podujatiach. Počas prvého letného víkendu sa v Liptovskom Jáne zúčastnili na zaujímavých Svätojánskych dňoch.

Do programu podujatia sa matiční divadelníci, ale aj speváčky aktívne zapojili hneď v piatok 20. júna, keď si sadli do pripraveného koča a v susedných obciach i v Jánskej doline zábavných spôsobom pozývali ľudí na večerný program v prírodnom kúpalisku Kaďa pri prameni Teplice, kde starosta obce Juraj Fillo oficiálne otvoril tohtoročnú turistickú sezónu 2014. Pomáhali mu pritom deti, ktoré stvárňovali permoníka, vílu a turistu Jaskyniarika. Potom vystúpilo Bačovské trio z Martina a k slovu sa dostali aj matiční divadelníci zo svojimi Zemianskymi prekáračkami. Vo vtipných dramatizovaných obrazoch priblížili liptovských zemanov s ich radosťami a so starosťami, pričom jednotlivé výstupy boli predelené spevmi. Predstavenie malo úspech a diváci ho odmenili potleskom. Matičiarky zaspievali pár ľudových piesní, pričom záverečnú bodku spravila Janka Hliničanová piesňou Červené jabĺčko. Záver programu patril folklórnemu súboru Magura z Kežmarku.Vo večerných hodinách po 21. hodine sa sprievod na čele s kočom a so spievajúcimi matičiarmi, nasledovaný malými deťmi s lampášikmi a s lampiónmi, pobral pred futbalové ihrisko, kde bola zapálená vatra a pokračovala Svätojánska zábava.Členovia Divadelného a Estrádneho súboru znova ukázali, že vedia pripraviť kvalitný program, ktorý si vie získať srdcia divákov, práve preto členovia MADOS-u tak často hosťujú na podobných podujatiach po celom v Liptove.

Peter VRLÍK



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.