3 otázky pre: Róberta ŠVECA, predstaviteľa národne orientovaného združenia Slovenské hnutie obrody

thumbnail

Nepochopený Svätoplukov odkaz

Zhováral sa (mrs)

  • Vo voľbách do Európskeho parlamentu vlastenecké politické strany neuspeli. Ste predstaviteľom národne orientovaného združenia. Ako vnímate tieto výsledky?

Z výsledkov volieb do EP vyplýva, že predstavitelia strán, ktoré sa označujú za národné, opäť raz nepochopili alebo nechceli pochopiť legendu o prútoch kráľa Svätopluka. Isté je, že ak im zostala ešte štipka zdravého sedliackeho pohľadu na vec, musia si čo najskôr sadnúť za jeden stôl a dohodnúť sa na spoločnej kandidátke vo voľbách do NR SR. Ak tak neurobia, tak potom by mali za sebou zhasnúť a nechať priestor pre ľudí, ktorí to so Slovenskom myslia úprimne.

  • Bývalý prezident Ivan Gašparovič mal motto: Myslím národne, cítim sociálne. Ako hodnotíte jeho pôsobenie v prezidentskom paláci?

Vážim si Ivana Gašparoviča za jeho principiálny postoj na začiatku deväťdesiatych rokov, keď sa obnovovala slovenská štátnosť. Mám výhrady voči niektorým jeho krokom smerom k EÚ a NATO, ale vždy bude pre mňa štvrtým prezidentom SR, ktorý bude požívať moju úctu a rešpekt.Národ si ho zvolil dvakrát po sebe v priamych voľbách za hlavu nášho štátu, a tým, že vzdám úctu a rešpekt Ivanovi Gašparovičovi, vzdám úctu a rešpekt tej väčšine národa, ktorá ho zvolila za prezidenta, a tiež inštitúcii, ktorú Ivan Gašparovič reprezentoval desať rokov.

  •   Ako vaše združenie šíri národné povedomie medzi mládežou?

Práca s mládežou patrí medzi priority nášho združenia. Pre mládež vytvárame voľnočasové aktivity, ako napríklad turistické vychádzky, počas ktorých sa zoznamujú s históriou slovenských regiónov a s významnými osobnosťami Slovenska. Náš projekt Staráme sa nie je zameraný iba na materiálnu pomoc pre sociálne slabších, ale pre deti z rodín sa usilujeme organizovať rôzne podujatia, vďaka ktorým v nich upevňujeme vlastenectvo a hrdosť na našu krajinu.

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.