Uctili si jubileum Matice

thumbnail

Uctili si jubileum Matice slovenskej

(fm)

V základnej škole v Jasove uskutočnili už 8. ročník festivalu Jasovská matičná paráda. Škola je jedinečná tým, že takmer celý pedagogický zbor na čele s riaditeľkou PaedDr. Alžbetou Mačatovou je členom tamojšieho MO MS. K 150. výročiu Matice slovenskej pripravili nádherný program slova, tancov, ale aj ľudového spevu.

V rámci festivalu sa uskutočnila aj slávnostná akadémia. Vystúpili na nej žiaci vyšších ročníkov školy s pásmom, ktoré pripravil zakladateľ Jasovskej matičnej parády František Mrva. Do Jasova na tieto dve významné matičné aktivity zavítal literárny vedec a dekan Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach prof. PhDr. Ján Gbúr, CSc. Počas tohto matičného sviatku ocenili riaditeľku školy PaedDr. A. Mačatovú Pamätným listom predsedu Matice slovenskej Ing. Mariána Tkáča, PhD., a Zlatou knihou Matice slovenskej za jej prínos pri rozvíjaní matičných aktivít matičným duchom žijúcej škole, ktorá je príkladom pre všetky základné školy v celej SR.

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.