Vypredali sálu do posledného miesta

Novozámocký Matičiarik zavŕšil piaty rok účinkovania. Sála Miestneho odboru Matice slovenskej v Nových Zámkoch sa 3. októbra tohto roku zaplnila do posledného miesta. Ľudová hudba Matičiarik oslavovala svoje piate výročie. A ako inak než  slávnostným galaprogramom za účasti pozvaných hostí zo samosprávy, z kraja i mesta, rodinných príslušníkov a známych a v neposlednom rade za účasti širokej verejnosti, ktorá má rada ľudovú hudbu a túto kapelu, ktorá je svojimi vystúpeniami  známa nielen v širokom okolí, ale aj v zahraničí.

Členovia Ľudovej hudby Matičiarik často účinkujú s rovnako pomenovaným, no vekovo mladším zoskupením folkloristov, v ktorom aj oni najprv spievali a tancovali. Ľudová hudba máva aj samostatné vystúpenia a neraz si z nich prinášajú nové podnety a silné zážitky, ako trebárs keď si zahrali s ľudovou hudbou Ponitran a primáška Zuzka Klimantová aj s Jánom Berky Mrenicom ml. Súbor vedie Peter Klimant, ktorý v kapele hrá na cimbale a akordeóne.

V pri príležitosti osláv piateho výročia vzniku súboru odzneli piesne z novozámockého regiónu, ale aj piesne z východu a charakteristické rusínske piesne. Jubilujúcich muzikantov prišiel pozdraviť i detský Matičiarik, vokálny súbor Entea a mnohí ďalší účinkujúci, ktorí spestrili túto milú slávnosť.  Na narodeninových oslavách nechýba zvyčajne ani torta. A tá nechýbala ani tu. Ľudová hudba Matičiarik vydala aj svoje CD s názvom Tancuj, tancuj..., ktoré pokrstili  poslanci mestského zastupiteľstva a zároveň sponzori podujatia Ľuboš Ivan a Pavol Hudák.

 

Helena RUSNÁKOVÁ



1 Komentár

  • Ľudová hudba Matičiarik nedávno oslávila 5. výročie svojho účinkovania pri Miestnom odbore Matice slovenskej v Nových Zámkoch. Folklórny súbor Matičiarik, v ktorom účinkuje takmer 100 detí rôznych vekových kategórií, pracuje pri MO MS v NZ už 21. rok! Je známy doma i v zahraničí vďaka matičiarom z nášho miestneho odboru ale hlavne vďaka našim sponzorom z južného Slovenska...

    Eva Garajová, členka MO MS v Nových Zámkoch

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.